Paradižnikove bruskete z mocarelo
2. septembra, 2018
/
Mmm .. odličen prigrizek ali večerja, ki je pripravljena v samo nekaj minutah. Pečena in raztopljena mocarela na kruhu s paradižnikom je zares dobra, prav tako pa noro dobro zadiši iz pečice. Prigrizek lahko pripravimo tako poleti kot v hladnejših dneh. Zraven si lahko privoščimo še kakšno osvežilno pijačo ali kozarec vina.
čas priprave
10 minut
čas peke
15 minut
število porcij
4
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 2 bageti
- 3 pelati paradižniki
- mocarela
- posušeni origano
POSTOPEK
Vklopimo pečico na 180 stopinj.
Bageto prerežemo na pol in po dolžini tako, da dobimo štiri kose iz ene bagete.
Narežemo mocarelo in z njo obložimo bageto.
Enako naredimo s paradižnikom.
Posujemo s posušenim origanom.
Pečemo, dokler se mocarela ne raztopi, kruhki pa se pričnejo barvat.
Bageto prerežemo na pol in po dolžini tako, da dobimo štiri kose iz ene bagete.
Narežemo mocarelo in z njo obložimo bageto.
Enako naredimo s paradižnikom.
Posujemo s posušenim origanom.
Pečemo, dokler se mocarela ne raztopi, kruhki pa se pričnejo barvat.