Dvojni čokoladni mafini
14. aprila, 2019
/
Ti dvojni čokoladni mafini so noro dobra čokoladna bomba! Vsekakor niso za tiste, ki se sladkorja na veliko izogibate. Kljub sladkorju, ga iskreno ni tako čutiti, kot dvojno čokolado. S čokolado nisem šparala, narezala sem kar velike koščke, ki so se kasneje stopili v ustih. Recept sem našla na Littlesweetbaker.com in me prav zanima, kaj dobrega se še skriva na tem blogu.
* 1 skodelica = 240 ml
čas priprave
10 minut
čas peke
15 minut
število porcij
12
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 2 skodelici bele moke
- 1 skodelica belega sladkorja
- 1/2 skodelice kakava v prahu
- 1 1/2 čajne žličke sode bikarbone
- ščepec soli
- 1/2 skodelice oljčnega olja
- 2 jajci
- 1/2 skodelice mleka
- 1/2 skodelice kisle smetane
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- 150 g temne jedilne čokolade
POSTOPEK
Vklopimo pečico in jo segrejemo na 205 stopinj.
Pripravimo si pekač za mafine in 12 papirnatih oblekic.
V večjo posodo si pripravimo suhe sestavine – moko, kakav v prahu, sodo bikarbono in sol.
V manjši posodi zamešamo mokre sestavine – olje, sladkor, jajca, mleko, kislo smetano in vanilijev ekstrakt.
Z metlico nežno primešamo mokre sestavine k suhim.
Čokolado narežemo na manjše kose.
Nekaj jo dodamo masi, preostanek bomo dodali na vrh mafinov.
Maso enakomerno porazdelimo po oblekicah, posujemo s preostankom čokolade in pečemo 15 minut.