Najbolj enostaven prigrizek, kar jih je možno narediti, a tudi odličen! Tole sem prvič poskusila nekaj let nazaj in takrat tudi postala ljubiteljica dimljenega lososa. Okrasitev seveda ni potrebna, a meni se kruhki na takšen način zdijo še malo bolj posebni, saj so barve res zapeljive. Namesto creme fraicha, ki ga jaz vedno kupim v Lidlu (med jogurti in kislo smetano), bi lahko uporabili tudi kakšen zeliščni namaz. Zamenjavo lososu pa bi verjetno naredila kakšna rezina kuhanega pršuta.
čas priprave
5 minut
čas peke
5 minut
število porcij
6
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
toast
200 g dimljenega lososa
1 žlica delikatesnega hrena
1 lonček creme fraiche
koper
kapre
POSTOPEK
Popečemo toast. Medtem zamešamo creme fraiche s hrenom (hren dodajamo po okusu). Ko je toast pečen, ga malenkost premažemo z namazom ter nanj položimo manjšo rezino dimljenega lososa. Okrasimo z vejico kopra in dvema kaprama.