Opečeni kruhki z dimljenim lososom
21. aprila, 2019
/
Najbolj enostaven prigrizek, kar jih je možno narediti, a tudi odličen! Tole sem prvič poskusila nekaj let nazaj in takrat tudi postala ljubiteljica dimljenega lososa. Okrasitev seveda ni potrebna, a meni se kruhki na takšen način zdijo še malo bolj posebni, saj so barve res zapeljive. Namesto creme fraicha, ki ga jaz vedno kupim v Lidlu (med jogurti in kislo smetano), bi lahko uporabili tudi kakšen zeliščni namaz. Zamenjavo lososu pa bi verjetno naredila kakšna rezina kuhanega pršuta.
čas priprave
5 minut
čas peke
5 minut
število porcij
6
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- toast
- 200 g dimljenega lososa
- 1 žlica delikatesnega hrena
- 1 lonček creme fraiche
- koper
- kapre
POSTOPEK
Popečemo toast.
Medtem zamešamo creme fraiche s hrenom (hren dodajamo po okusu).
Ko je toast pečen, ga malenkost premažemo z namazom ter nanj položimo manjšo rezino dimljenega lososa.
Okrasimo z vejico kopra in dvema kaprama.