Džuveč riž
28. aprila, 2019
/
To je recept za najbolj enostaven džuvež riž! Če se nam mudi, nimamo ideje, potem ta recept pride prav. Pripravimo lahko tudi verzijo s koščki piščančjega mesa, seveda pa lahko džuveč postrežemo kot prilogo. Midva vedno jeva zraven samo še solato in je to več kot dovolj. V času sezone seveda uporabimo svežo zelenjavo iz vrta.
čas priprave
5 minut
čas kuhe
30 minut
število porcij
2
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 1 majhna čebula
- 1 skodelica riža
- 3 skodelice vode
- 2 skodelici zamrznjene zelenjave
- 1 zelenjavna kocka
- sol, poper
POSTOPEK
Na olivnem olju prepražimo čebulo.
Dodamo opran riž, zamrznjeno zelenjavo in jušno kocko.
Zalijemo z vodo.
Premešamo, pokrijemo s pokrovom in pustimo kuhati približno pol ure (odvisno od riža).
Vmes narahlo premešamo in poskusimo ter po potrebi solimo in popramo.