Skutina tortica
5. maja, 2019
/
Dejte še enkrat dobro pogledat tole tortico. A ni lepotica? Če pa sem na kaj, sem pa na to zelo ponosna. Sicer je res ena preprostejših sladic, ampak tako mi je všeč, da se je kar ne morem nagledat. Pa imam kar težave s tem, kar mi je všeč in kaj ne. Predvsem, ko jaz kaj delam. To je fina, oz. odlična poletna sladica, saj nič ne pečemo, ampak samo zmiksamo in ohladimo. Okrasitev je poljubna, jaz sem si zaželela maline, ker so tako prisrčne in so tole krasoto res samo še polepšale. Seveda lahko namesto piškotne podlage pripravite tudi poljuben biskvit, ampak.. zakaj bi se mučil s peko, če tega ni treba. Poskusite, zelooooo vam bo všeč!
čas priprave
40 minut
čas peke/kuhe
/
število porcij
12
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 1 paket Grancereale piškotov
- 80 g raztopljenega masla
- 240 g kristalnega sladkorja
- 4 rumenjaki
- 2,5 dcl mleka
- 0,5 kg skute
- 0,5 litra sladke smetane za stepanje
- 2 želatini Fix
POSTOPEK
Razdrobimo piškote, dodamo zmehčano maslo in 45 g sladkorja ter piškotno maso razdelimo po namaščenem tortnem pekaču in s pestmi zgnetemo v trdno podlago.
Želatino zmešamo z 8 žlicami vode in pustimo, da naraste.
V tem času segrevamo mleko, preostanek sladkorja (200 g) in rumenjake do vretja.
Odstavimo z ognja, primešamo želatino in pustimo, da se ohladi.
Stepemo sladko smetano, nato še skuto, ki ji dodamo 4 žlice sladke smetane, da bo pri mešanju z jajčno kremo bolj voljna.
Ko se začne jajčna masa želirati, dodamo skuto in na koncu z metlico narahlo primešamo še stepeno smetano.
Prelijemo po piškotih in postavimo na hladno.