Bananina ovsena kaša
Bananina ovsena kaša s pečeno banano v medu je zagotovo moja najljubša, pa si ovseno kašo privoščim tudi v kakšni zajtrkovalnici. Pečene banane v medu dajo kaši dodatno sladkobo, seveda pa lahko to izpustite. Tudi jaz ne delam tega vedno. 😉 Po želji bi lahko dodali tudi kakšne oreščke, npr. mandlje. Verjamem, da bi bila bananina ovsena kaša všeč tudi najmlajšim.
čas priprave
2 minuti
čas kuhe
10 minut
število porcij
2
- 1/2 skodelice ovsenih kosmičev
- 1 skodelica mleka
- 1/4 skodelice vode
- 2 banani
- ščepec cimeta
- 1 čajna žlička kokosovega olja
- 1 čajna žlička medu
Ovsene kosmiče, vodo in mleko damo v kozico in na srednji temperaturi počasi zavremo.
V kozico dodamo še 1 banano, ki smo jo zdručkali z vilico.
Med vrenjem počasi mešamo, dokler ne postane gosta kaša.
Medtem narežemo drugo banano na kolobarje in jo na majhni količini kokosovega olja ter medu popečemo v ponvi.
Ko je kaša pripravljena, ji dodamo še pečene koščke banane.