Chia puding
2. junija, 2019
/
Za chia puding sem slišala že precej časa nazaj, a prvič sem ga poskusila pred nekaj tedni. In moram rečt, da mi je bil všeč. Uživam ga za zajtrk, popoldansko malico ali večerjo. Odvisno, kdaj si ga pripravim in kdaj si ga zaželim. Mandljevo mleko lahko nadomestite z riževim, kokosovim, navadnim, tekočim jogurtom, … dodatkov pa je mali milijon, tako da nekega strogega recepta res ni. Je pa fajn chia semena v razmerju s tekočino uporabljati 1:3, tako semena v hitrem času napihnejo in nastane chia gel. Priprava res ni omembe vredna, ker ga zamešamo v minuti, lahko pa ga jemo tudi day after tomorrow. Sem že prakticirala in sem preživela.
* 1 skodelica = 240 ml
čas priprave
5 minut
čas peke/kuhe
/
število porcij
2
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 1 skodelica mandljevega mleka
- 1/4 skodelice chia semen
- 10 goji jagod
- žlica agavinega sirupa
- čajna žlička ekstrakta vanilije
POSTOPEK
V posodico, iz katere bomo jedli, dobro premešamo vse sestavine, jo zapremo in postavimo v hladilnik za vsaj 1 uro.
Puding premešamo in dodamo sveže narezano sadje ali pa ga jemo kar tako.
Puding premešamo in dodamo sveže narezano sadje ali pa ga jemo kar tako.