Kruhovi cmoki v gobovi omaki
13. oktobra, 2019
/
Odlična gobova omaka, postrežena s kruhovimi cmoki, ki sem jih pripravila sama. V omako sem dodala polsuhi sauvignon in ga prav tako postregla tudi zraven kosila. Uporabila bi lahko več vrst gob, a jih v najbližjem Mercatorju žal ne dobim, zato sem uporabila standard – bele šampinjone. Če imate na razpolago, uporabite še shiitaki gobe.
čas priprave
10 minut
čas kuhe
10 - 15 minut
število porcij
2
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 1 manjša rdeča čebula
- 250 g belih šampinjonov
- 1 žlica moke
- 0.5 dl belega vina
- 2 dl smetane za kuhanje
- nekaj vejic svežega peteršilja
- sol
- poper
POSTOPEK
Bele šampinjone obrišemo z brisačko in jih narežemo; gob ne umivamo, ampak jih samo obrišemo s papirnato brisačko, saj bodo drugače mokre, izpustile bodo ogromno vode in izgubile bodo okus.
Segrejemo olje in prepražimo čebulo.
Dodamo gobe in jih na visoki temperaturi popečemo; jaz si vedno pomagam z dvema kuhalnicama.
Po gobah potrosimo moko, zalijemo z vinom in zavremo. Vmes dobro premešamo, da od moke ne nastanejo grudice.
Zmanjšamo ogenj in primešamo smetano za kuhanje.
Začinimo in dodamo še na drobno narezan peteršilj.
Prelijemo po kruhovih cmokih.