Domači rogljički
čas priprave
70 minut
čas peke
10 minut
število porcij
8
- 1 kg bele moke
 - 2 lončka semen
 - 2 čajni žlički soli
 - 3 žlice belega sladkorja
 - 2 kocki svežega kvasa
 - pol litra mleka
 - 1 jajce
 - 100 g puranjih prs
 - 100 g edamca
 
Pripravimo kvasec (kvas, ščep sladkorja, ščepec soli, malo vode in malo mlačnega mleka).
V posodo damo moko, olje, sladkor in postopoma prilivamo vzhajani kvas, na koncu pa po občutku še mleko. Vse skupaj zamesimo v gladko in mehko testo ter naredimo 8 majhnih hlebčkov.
Damo jih vzhajati na pomokano krpo. Potem vsak hlebček posebej razvaljamo v krog, katerega razrežemo kot pico na kose (na 8 kosov).
Na vsak trikotnik položimo šunko in sir. Zvijemo jih od širokega dela proti ozkemu.
Zvite rogljičke položimo v pekač, katerega smo obložili s peki papirjem. Ko so naloženi, jih premažemo z jajcem in posipamo s semeni.
Pustimo jih še malo vzhajati.
Pečemo jih v pečici, katero smo segreli na 190 stopinj, toliko časa, da postanejo lepo rjavi (10-15 minut).
															
	
	
	
13 komentarjev
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback: