Testenine v gobovi omaki
10. novembra, 2019
/
Preprosto kosilo, ki je pripravljeno v kratem času in s sestavinami, ki jih imamo vedno na razpolago. Najraje testnine pripravljam čez teden, ker so hitro kuhane. Gorčica doda smetani malenkost pikanten in poseben okus, a je zaradi tega toliko boljša. Seveda lahko namesto belih šampinjonov uporabimo druge vrste gob. Jaz ponavadi za gostoto omake dodajam še nariban parmezan, ki je vsekakor dobrodošel.
čas priprave
15 minut
čas peke/kuhe
5 minut/13 minut
število porcij
2
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 120 g testenin
- 1 manjša čebula
- 250 g belih šampinjonov
- 200 ml smetane za kuhanje
- 2 čajni žlički gorčice
- sol
- poper
POSTOPEK
Skuhamo testenine.
Pripravimo si bele šampinjone; gob ne umivamo, ampak jih samo obrišemo s papirnato brisačko, saj bodo drugače mokre, izpustile bodo ogromno vode in izgubile bodo okus.
Gobe in čebulo popečemo na visoki temperaturi; jaz si vedno pomagam z dvema kuhalnicama.
Nato v ponev prelijemo smetano za kuhanje, začinimo in dodamo gorčico.
Kuhane testenine odcedimo in jih primešamo gobovi omaki.
Pripravimo si bele šampinjone; gob ne umivamo, ampak jih samo obrišemo s papirnato brisačko, saj bodo drugače mokre, izpustile bodo ogromno vode in izgubile bodo okus.
Gobe in čebulo popečemo na visoki temperaturi; jaz si vedno pomagam z dvema kuhalnicama.
Nato v ponev prelijemo smetano za kuhanje, začinimo in dodamo gorčico.
Kuhane testenine odcedimo in jih primešamo gobovi omaki.