Linški piškoti
Kako prijetno je, ko v hiši zadiši po sveže pečenih piškotih. Takšnih, ki pašejo ob mrzlih dneh ob skodelici vročega čaja ali kave. Linški piškoti so zares preprosti, vbistvu lahko iz recepta za testo pripravimo kakršnekoli piškote in se poigramo z modelčki. Jaz sem iz nekaj ostankov pripravila tudi zvezdice. Recept sem našla na spletni strani King Arthur Flour.
čas priprave
60 minut
čas peke
15 minut
število porcij
10
- 3/4 skodelice masla
- 1/2 skodelice sladkorja
- lupinica 1 limone
- 1 rumenjak
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- 1 skodelica bele moke
- 3/4 skodelice mletih mandljev
- ščepec soli
- marmelada
- sladkor v prahu za posip
V roboto zamešamo maslo, sladkor ter limonino lupinico. Mešamo nekje 3 minute, nato dodamo še rumenjak in vanilijev ekstrakt, dokler niso sestavine dobro premešane.
V posodo si pripravimo belo moko, mlete mandlje in sol ter počasi dodajamo mokri mešanici.
Gladko testo damo v prozorno folijo in damo v hladilnik za vsaj 45 minut.
Segrejemo pečico na 180 stopinj.
Testo razvaljamo na približno 3 mm debelo in iz njega izrežemo z modelčkom rožice (ali drugo obliko), vendar samo polovico. Polagamo jih na pekač s peki papirjem.
Pečemo okrog 12 minut oziroma do lepe zlato rjave barve.
Ko so piškoti pečeni, počakamo, da se ohladijo in piškote brez luknjic premažemo z marmelado, nanj položimo piškot z luknjico in nato potrosimo s sladkorjem v prahu.