Čokoladni cheesecake
Čokoladni cheesecake je najbolj slastna kombinacija čokoladnega musa in sirovega cheesecaka. Priprava zares ni nič kaj kompliciranega, je pa res, da je čokoladni cheesecake najbolje pripraviti en dan prej in ga zares dobro ohladiti v hladilniku. Čokoladni cheesecake lahko okrasimo s prelito čokolado ali pa mu dodamo sveže jagodičevje.
čas priprave
30 minut
čas peke
50 minut
število porcij
12
PIŠKOTNA PODLAGA
- 200 g Grancereale piškotov
- 80 g raztopljenega masla
- 40 g kakava v prahu
CHEESECAKE
- 675 g kremnega sira (ABC)
- 375 g kisle smetane
- 150 g rjavega sladkorja
- 4 jajca
- 470 g temne čokolade
- 50 g raztopljenega masla
- 2 žlici kakava v prahu
Vklopimo pečico in jo segrejemo na 180 stopinj.
Zdrobimo piškote ter jim dodamo kakav v prahu in raztopljeno maslo.
Premešamo in razporedimo po pekaču (22 cm) ter dobro potiskamo, da se bo testo strdilo in ne lomilo.
Pekač ovijemo v alu folijo in ga damo v pekač od pečice, v katerem je voda.
Pečemo 8-10 minut.
Ohladimo.
Medtem do gladkega zmešamo kremni sir, kislo smetano in rjavi sladkor.
Dodajamo jajce po jajce.
Dodamo raztopljeno čokolado, maslo in kakav v prahu.
Prelijemo po piškotnem dnu in pečemo približno 35-40 minut.
Izklopimo pečico in pustimo pekač notri še 30 minut.
Od pekača odstranimo folijo in ga potisnemo v hladilnik za 3 ure (ali čez noč).
Dekoriramo po želji.