Rženi kruh z okusom kislega testa
9. februarja, 2020
/
Uh, še en odličen kruh. Tokrat sem poskusila speči rženi kruh z okusom kislega testa. Uporabila sem Šparov prašek, ki je dodatek k pripravi kruha z okusom kislega testa. Verjetno je že marsikdo slišal za sourdough. Kar nekaj časa se ga že lotevam pripraviti, a tokrat sem ubrala bližnjico in rženi kruh z okusom kislega testa je uspel ter bil odličnega okusa. Prašek je za 1,5 kg kruha, jaz sem ga porabila samo polovico.
čas priprave
35 minut
čas peke
55 minut
število porcij
6
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 250 g bele moke
- 250 g ržene moke
- 1 zavitek suhega kvasa
- 15 g praška za kislo testo Spar Natur*Pur
- sol
- 375 ml mlačne vode
- ščepec sladkorja
POSTOPEK
Vse sestavine zamešamo v kuhinjskem robotu.
Postavimo v pečico in vzhajamo s programom “Vzhajanje” – 30 minut na 40 stopinj.
Vklopimo pečico in jo segrejemo skupaj s kamnom (za pico ali kruh) na 200 stopinj.
Testo oblikujemo v hlebček in ga skupaj s peki papirjem položimo na vroč kamen.
Pečemo 55 minut.