
Švedski cimetovi kolački
Nikoli nisem pretirano marala delati česarkoli iz kvasa. Ker mi ni uspelo. Oziroma ker nisem bila nikoli zadovoljna z izgledom. Kot tudi pri tem receptu ne. Švedski cimetovi kolački so odličnega okusa, vsa hiša je dišala po peki. In zraven vroče čokolade ali vročega kakava so švedski cimetovi kolački nekaj najboljšega. Testo bi namesto cimeta lahko premazali tudi z marmelado ali čokoladnim namazom.
čas priprave
60 minut
čas peke
12 minut
število porcij
8
- 750 g bele moke
- 300 ml mleka
- 200 g masla
- 150 g sladkorja
- 1 kocka svežega kvasa
- 1 jajce
- 1 čajna žlička soli
- 4 čajne žličke cimeta
- 1 rumenjak
V mlačnem mleku razpustimo kvas, 100 g raztopljenega masla in premešamo.
Dodamo k moki, 100 g sladkorja, jajcu ter soli.
Postavimo v pečico in vzhajamo s programom “Vzhajanje” – 30 minut na 40 stopinj.
Teso razvaljamo v pravokotnik na debelino 3mm.
Premažemo ga z 100 g raztopljenega masla.
Zmešamo 50 g sladkorja in cimet ter potrosimo po maslu.
Testo zvijemo v rolado in ga narežemo na približno 32 rezin.
Kolačke damo na pekač s peki papirjem in pustimo vzhajati približno 20 minut.
Medtem vklopimo pečico na 220 stopinj.
Kolačke premažemo z rumenjakom (ali mlekom) ter potresemo s sladkorjem.
Pečemo približno 10 do 12 minut.


