Repki kozic marinirani v medu in česnu s kvinojo
29. marca, 2020
/
Tako odlično in tako hitro pripravljeno kosilo za dva! Pripravljeno je v res kratkem času, kosila pa zmanjka v minuti. Repke kozic sem po priporočilu kupila v Eurospinu, sicer pa tam nikoli ne zahajam. Repki kozic so odlični, tudi po kuhanju/peki ostanejo iste velikosti. Na blogu Sally’s Baking Addiction sem zasledila super recept repki kozic marinirani v medu in česnu s kvinojo ter ga morala poskusiti.
*1 skodelica = 240 ml
čas priprave
15 minut
čas peke/kuhe
5 minut
število porcij
2
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 1/3 skodelice medu
- 1/4 skodelice sojine omake
- 1 strok česna
- 250 g repkov kozic
- kvinoja za 2 osebi
POSTOPEK
Skupaj zmešamo med, sojino omako in drobno nasekljan česen.
Olupimo in očistimo repke kozic ter jih mariniramo v pripravljeni marinadi.
Skuhamo kvinojo.
Medtem v ponvi popečemo repke kozic.