Mesna lazanja
Lazanje imam rada in tudi mesna lazanja ni izjema. Pripravim jo na res hiter in enostaven način, tako kot vse do sedaj. Tudi pri mesni lazanji uporabim funkcijo na moji Bosch pečici za narastke (Lazanja), kjer v mrzlo pečico porineš pekač in pečeš 30 minut na 190 stopinj.
čas priprave
10 minut
čas peke/kuhe
35 minut/30 minut
število porcij
3
- manjša čebula
- 250 g mletega govejega mesa
- 300 ml paradižnikove omake
- sol
- poper
- bazilika
- origano
- 6 listov za lazanjo
- 4 dcl mleka
- 50 g moke
- 50 g masla
- nariban sir
V ponvi prepražimo čebulo ter dodamo mleto meso. Prilijemo paradižnikovo omako in začinimo s soljo, poprom, baziliko in origanom.
Medtem v kozici pripravimo bešamel – raztopimo 50 g masla in narahlo primešamo 50 g moke (pazimo, da ne nastanejo grudice). Nato počasi prilivamo mleko in ves čas mešamo do primerne gostote, približno 5 minut.
Zlagamo lazanjo – na dno pekača damo nekaj žlic omake z mesom, list lazanje, tretjino bešamela, omako, nariban sir, list lazanje in tako vse do vrha, kjer na list lazanje damo nekaj žlic omake in nariban sir.
Pečemo 30 minut na 190 stopinjah.