Jajčka in špinača iz pečice
10. maja, 2020
/
Odličen zajtrk – jajčka in špinača iz pečice. Takšne zajtrke bi lahko jedla vsak dan ali pa zagotovo večkrat v tednu. Ker pogrešam zajtrke v centru Ljubljane, si kaj podobnega sedaj privoščimo tudi doma. Ker sem za rojstni dan dobila te luškane litoželezne z deščicami, sem jih morala poskusiti. Seveda pa lahko namesto njih uporabimo tudi drugo posodo, ki je primerna za pečico.
čas priprave
5 minut
čas peke/kuhe
14 minut/5 minut
število porcij
3
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 3 jajčka
- 3 pesti sveže špinače
- 100 ml smetane za kuhanje
- sol
- poper
- muškatni orešček
- nariban sir
POSTOPEK
Segrejemo pečico na 200 stopinj.
Operemo in odcedimo špinačo in jo na hitro popečemo na maslu in zdrobljenem česnu. Prilijemo smetano za kuhanje in začinimo.
Špinačo preložimo v ponvice, nanjo ubijemo jajce in posujemo z naribanim sirom.
Pečemo približno 14 minut.
En komentar
Pingback: