Mehiške bučke iz pečice
23. septembra, 2018
/
Tudi letošnja poletna sezona prepolna bučk. Ker nimava vrta, sva zelenjavo dobivala od vsepovsod, sicer pa sva jo kupila pri sosednji kmetiji. Recept z bučkami je popolnoma enostaven in hiter. Vbistvu nisem imela na voljo tortilij in sem se domislila bučk, ker sem to že nekje videla. Uspelo je zelo dobro in tudi zelo nasitno. Je pa recept tudi super ideja, kako porabiti bučke na malo drugačen način.
čas priprave
15 minut
čas peke
30 minut
število porcij
2
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 1 velika zelena bučka
- 1 manjša pločevinka fižola
- 1 manjša pločevinka sladke koruze
- 150 g piščančjih prs
- 1 zavitek fajita mix mešanica
- 100 g sira
POSTOPEK
Veliko bučko prerežemo na pol in še enkrat na pol, da dobimo štiri enake dele.
Vsak del izdolbemo, da dobimo banjice iz bučk.
Na ponvi medtem popečemo meso, mu dodamo fajita mix mešanico, fižol in koruzo.
Vklopimo pečico in jo segrejemo na 200 stopinj.
Napolnimo bučke, nanje potrosimo sir in pečemo cca 30 minut.
Vsak del izdolbemo, da dobimo banjice iz bučk.
Na ponvi medtem popečemo meso, mu dodamo fajita mix mešanico, fižol in koruzo.
Vklopimo pečico in jo segrejemo na 200 stopinj.
Napolnimo bučke, nanje potrosimo sir in pečemo cca 30 minut.