Teden restavracij v Gostilni na gradu
Ob večerji, na katero sva odšla s prijateljema, smo si privoščili kozarec rose penine, ki nas žal ni navdušila, za na konec pa še vsak kozarec svojega ljubega vina.
Ker si z mojim jedi rada deliva, in ker nama je tokrat zadišal tako ribji kot mesni meni, sva poskusila malo tega, malo onega. Naj poudarim, da ocvirkov sploh ne maram in sem bila glede tega ob pozdravu iz kuhinje malenkost skeptična, kako bo meni to uspelo pojesti, a so bili zares izvrstni! Da ne govorimo o sočnem govejem fileju s poširancem in čokoladno kalorično bombo za pikico na i.
Ikre z jajci, krompir in ikre, ikre in tatar // Ocvirkovka, ocvirki z jabolčnimi krhlji, polenta z ocvirki
Topinamburjev kipnik z gorgonzolo in panceto
Na živem ognju dimljena postrv, solatka iz koromača, pora in dišavnic
Kalamari iz ponve z vršički cikorije, krema inčunov in črne olive
Goveji file z gosjimi jetri in poširanim rumenjakom, zelenjavni šopek
Čokoladna tortica iz pečice z meringo pomaranče in rožmarinovim sladoledom