Čokoladni mafini
17. novembra, 2016
/
Deževno nedeljsko popoldne. Perilo se pere, nekaj ga čaka še za likanje, stanovanje je čisto, nekaj je treba početi, sicer bom ves ljubi dan preživela lenobno. Kaj če bi spekla mafine? A bi? Ja, bi! Ekstra čokoladni in ekstra veliki. V originalu jih je pripravila Linda iz bloga call-me-cupcake in za ta recept se ji zelo zahvaljujem, saj so noro dobri. Nad temi mafini se bodo zmrdovali tisti, ki so proti sladkim in ki pazijo na vsako kalorijo in vnos sladkorja, bodo pa navdušeni čokoholiki. In to ekstra čokoholiki. Ne samo, da so ogromni, hkrati so zelo, zelo čokoladni.
čas priprave
15 minut
čas peke
20 minut
število porcij
6
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 200 g čokolade za kuhanje
- 2 jajci
- 250 ml pinjenca
- 100 g raztopljenega masla
- 200 g belega sladkorja
- ščepec soli
- pol čajne žličke sode bikarbone
- žlica pecilnega praška
- 70 g kakava v prahu
- 300 g bele moke
POSTOPEK
Vklopimo pečico na 200 stopinj.
Pripravimo si pekač za mafine in ga obložimo z oblekicami.
Pripravimo si dve posodi – za suhe in mokre sestavine.
V prvo posodo zamešamo presejeno moko, kakav v prahu, sol, sodo bikarbono in pecilni prašek.
V drugo posodo zamešamo vse mokre sestavine – sladkor, raztopljeno maslo, pinjenec in jajca.
Suhe sestavine primešamo k mokrom, a narahlo, da se vse lepo poveže.
Narežemo čokolado in jo dodamo čokoladni mešanici – nekaj jih pustimo za na konec.
Čokoladno zmes enakomerno razdelimo po pekaču v vsako oblekico in dodamo preostalo čokolado.
Pečemo 20 minut.