Humus na popečenem toastu
4. maja, 2017
/
Namaze imam zelo rada. Mogoče tudi zato, ker imam noro rada kruh in kruhaste zadeve, kar se mi ne obrestuje najbolje. Kakorkoli že, humus je zares enostaven za pripravo, pripravlja ga tudi moj najljubši mali prijateljček Maks, ki je star 4 leta. Tako, da verjemite, da je enostaven. Hkrati pa hiter. Tahini in čičeriko imam vedno na zalogi, tako da ko si zaželim odličen namaz, kot je humus, zmiksam in čez nekaj minut že lahko uživam. Všeč mi je, ko jedem dodamo sok limone, ki jih osvežuje. Nekateri tega ne marajo, meni pa je to zelo fino. Nekje sem slišala, da se ga pripravlja tudi z arašidovim maslom, tako da kdaj zagotovo poskusim tudi to verzijo.
čas priprave
5 minut
čas peke/kuhe
/
število porcij
4
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 250 g čičerike
- 2 žlici tahini paste
- 3 žlice olivnega olja
- sok pol limone
- 1 strok česna
- sol, poper
POSTOPEK
Čičeriko operemo in dobro odcedimo.
Vse sestavine damo v mikser in dobro zmiksamo – po potrebi še kaj dodamo, če je pregost humus, lahko dodamo malo vode namesto olja.