Paradižnikova omaka
20. oktobra, 2019
/
Moja skoraj spodletela omaka, ki je nisem delala prvič, a je zaradi skoraj prevelike količine bazilike, postala pesto. Vedno jo dobim od atija, ker z njegovo pač ni primerljive. Iz 1.2 kilograma paradižnika sem dobila šest majhnih kozarčkov, ki sem jih pospravila za ozimnico. Ker so kozarčki majhni, bodo ravno pravšnji za omako k testeninam za dve osebi. Zagotovo jo bom uporabila za testenine, saj se jim pesto bolj prileže.
čas priprave
15 minut
čas kuhe
do primerne gostote
število porcij
6
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 1.2 kg paradižnika
- sveža bazilika
- sladkor
- sol
POSTOPEK
Paradižnik operemo, ga narežemo na manjše kose in zblendamo.
Prelijemo v lonec in jo na nizki temperaturi kuhamo tako dolgo, da postane gosta.
Vmes dodamo še nekaj nasekljane sveže bazilike, solimo in malo sladkamo.
Prelijemo v lonec in jo na nizki temperaturi kuhamo tako dolgo, da postane gosta.
Vmes dodamo še nekaj nasekljane sveže bazilike, solimo in malo sladkamo.