Čokoladni minjoni
							17. septembra, 2017
						
			/
			
			
		
		
	Če se želite znebiti velike količine jajčk, potem je ta recept idealen. Recept za čokoladne minjone imam od mamice, ki ga je našla v kdobivedelkateriverziji časopisu Jana. Obstaja tudi sadna verzija minjona in sicer s kremo gozdnih sadežev. Sem poskusila in je tudi odličen, a mogoče bolj za toplejše dneve. Čokoladni minjoni so odlični za razvajanje čokoholikov, za kozmetični dodatek pa lahko nanj naribamo čokolado ali potrosimo s čokolado/kakavom v prahu.
								čas priprave
30 minut
čas peke
15 minut
število porcij
10
SESTAVINE
									POSTOPEK
							SESTAVINE
					- 100 g jedilne čokolade
 - 250 ml sladke smetane za stepanje
 - 20 g kakava
 - 180 g belega sladkorja
 - 180 g bele moke
 - 6 jajc
 
POSTOPEK
					Vklopimo pečico in jo nastavimo na 180 stopinj.
Pripravimo si dve posodi – eno za beljake in eno za rumenjake.
Beljake stepemo v sneg.
Rumenjake zmešamo skupaj s sladkorjem in dodamo še moko ter kakav.
Z metlico primešamo še sneg.
Vlijemo v namaščen pekač in pečemo 15 minut.
Ko je biskvit pečen in ohlajen ga prerežemo na polovico.
Stepemo sladko smetano in ji primešamo čokolado, ki smo jo raztopili (nad soparo ali v mikrovalovni pečici).
Spodnji del biskvita navlažimo z nekaj mleka (ali sladkano vodo) in premažemo s polovico kreme. Položimo drugi del biskvita, ki ga tudi navlažimo in premažemo s preostankom kreme.
Pripravimo si dve posodi – eno za beljake in eno za rumenjake.
Beljake stepemo v sneg.
Rumenjake zmešamo skupaj s sladkorjem in dodamo še moko ter kakav.
Z metlico primešamo še sneg.
Vlijemo v namaščen pekač in pečemo 15 minut.
Ko je biskvit pečen in ohlajen ga prerežemo na polovico.
Stepemo sladko smetano in ji primešamo čokolado, ki smo jo raztopili (nad soparo ali v mikrovalovni pečici).
Spodnji del biskvita navlažimo z nekaj mleka (ali sladkano vodo) in premažemo s polovico kreme. Položimo drugi del biskvita, ki ga tudi navlažimo in premažemo s preostankom kreme.