Polnjen flatbread
Mmm .. odlična večerja, ki ti nariše nasmešek na obrazu. Polnjeni kruhki, nekaj podobnega kot v Kruhkeriji Gorjanc, a seveda (še) ne tako dobri. Flatbread sva nekaj tednov pred tem jedla pri prijateljih in se čisto navdušila, zato sem jih naredila sama. A po malenkost drugačnem recept in z drugačnim nadevom. Noro dobri! Iz mase pride 8 kruhkov, nekaj sva jih pojedla sproti, ostalo pa sem popekla in naslednji dan v službi na toasterju samo pogrela. Lahko jih tudi zamrznete in pripravite kdaj kasneje.
* 1 skodelica = 240 ml
čas priprave
75 minut
čas peke
5 minut
število porcij
8
- 2 čajni žlički suhega kvasa
- 1 čajna žlička rjavega sladkorja
- 2/3 skodelice tople vode
- 1/3 skodelice toplega mleka
- 1 žlica olivnega olja
- 3 skodelice pirine moke
- sol
V posodo kuhinjskega robota si pripravimo kvas, sladkor, vodo, mleko, olje, sol in 1 skodelico moke.
Postopoma dodajamo še preostalo moko, dokler se testo lepo ne oblikuje.
Postavimo na toplo in pustimo vzhajati 1 uro.
Vzhajano testo razdelimo na 8 hlebčkov in vsakega razvaljamo v palačinko.
Premažemo s paradižnikovo omako, dodamo puranja prsa in nariban sir ter zložimo (vogala zafrknemo navznoter, da nam nadev ne uide).
Popečemo na ponvi cca 3 minute na vsaki strani.