Burito iz mlete govedine
17. decembra, 2017
/
To je bila Matejeva ideja, da se lotiva priprave buritotov. Pobrskala sem po internetu za recept in kosilo se je izkazalo za odlično! Burito sva jedla dva dni, pripravila sem jih vnaprej za naslednji dan. Zraven sem postregla še sveže pripravljen guacamole in kosilo je bilo izvrstno. Solata ali kakšne druga priloga skoraj ni potrebna, saj imamo v buritotu veliko zelenjave in riža, sam burito pa je bil zame zelo nasiten. Seveda lahko v burito zarolate, kar vam je ljubo, lahko ga pripravite tudi iz popečenega piščančjega mesa in druge zelenjave.
čas priprave
15 minut
čas peke
20 minut
število porcij
4
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 8 tortilij za burito
- 3 pesti kuhanega riža
- zelena solata
- 1 manjša konzerva sladke koruze
- 1 manjša konzerva rdečega fižola
- nariban chedar
- nekaj vejic svežega peteršilja
MESO
- 0.5 kilograma mlete govedine
- olivno olje
- 1 manjša rdeča čebula
- 2 stroka česna
- 0.5 dcl paradižnikove omake
- 0.5 dcl vode
ZAČIMBE ZA MESO
- 1 čajna žlička čebule v prahu
- 1 čajna žlička suhega origana
- 2 čajni žlički suhe kumine
- 2 čajni žlički paprike v prahu
- sol, poper
POSTOPEK
Skuhamo riž po navodilih.
V voku segrejemo olje in prepražimo čebulo ter česen. Dodamo mleto meso.
Skupaj zmešamo vse začimbe za meso in jih dodamo k mestu.
Primešamo še paradižnikovo omako in vodo ter kuhamo, da tekočina izpari, a je meso še vedno sočno. Umaknemo iz ognja ali ogrevane plošče.
Vklopimo pečico na 180 stopinj.
Odtrgamo alu folijo, ki je večja od tortilije, nanjo položimo tortilijo in jo nadevamo najprej z rižem, nato dodamo meso, solato, sladko koruzo, fižolom, peteršiljem in naribanim sirom.
Zavijemo enkrat in potem sfrkamo iz leve in desne strani navznoter, nato zarolamo do konca v palačinko, da nam nadev ne more uiti.
Pogrejemo burito v pečici za približno 10-15 minut.
V voku segrejemo olje in prepražimo čebulo ter česen. Dodamo mleto meso.
Skupaj zmešamo vse začimbe za meso in jih dodamo k mestu.
Primešamo še paradižnikovo omako in vodo ter kuhamo, da tekočina izpari, a je meso še vedno sočno. Umaknemo iz ognja ali ogrevane plošče.
Vklopimo pečico na 180 stopinj.
Odtrgamo alu folijo, ki je večja od tortilije, nanjo položimo tortilijo in jo nadevamo najprej z rižem, nato dodamo meso, solato, sladko koruzo, fižolom, peteršiljem in naribanim sirom.
Zavijemo enkrat in potem sfrkamo iz leve in desne strani navznoter, nato zarolamo do konca v palačinko, da nam nadev ne more uiti.
Pogrejemo burito v pečici za približno 10-15 minut.