Kulinarični vodnik po predbožičnem Dunaju
Veganski ‘fast food’ lokal Swing the Kitchen na Schottenfeldgasse ulici me je navdušil že z interierjem, saj se v takšne lokale zaljubim na prvi pogled. Lokal, ki ga priporoča tudi Tripadvisor, navdušuje ne samo z industrijskim izgledom, ampak tudi s hrano. Lahki veganski burger z zelenjavo, krompirček in mešana solatka so zapolnili moj prazen želodec.
Ulrich, restavracija na Sankt-Ulrichs-Platz ulici v 7. bezirku me še ni razočarala. Dvakrat sem tu že jedla brunch in obakrat sem domov odšla sita in zadovoljna. Tokrat me je navdušila granola z jogurtom in svežim sadjem, ponujajo pa še jajčka na 1001 način, sendviče, …
Tipična dunajska kavarna Cafe Landtmann, ki ponuja lep razgled na mestno hišo (Rathaus) je ‘zbirališče’ ljudi, ki obiskujejo teater preko ceste. Že ob vstopu v kavarno dobiš občutek prefinjenosti in uglajenosti ter prijaznosti natakarjev. Midva sva se odločila, da poiščeva najboljši šmorn na Dunaju in marsikdo ga je priporočal ravno tu. No, jaz pa lahko povem to, da je najboljši na trgu Marije Terezije in sicer v času božičnih stojnic. Kljub temu sva uživala še v odlični družbi pomarančnega punča.