Burger z avokadom, špinačo in piščancem
Najraje imam burger z medium rare pečenim govejim mesom, ampak tale burger z avokadom, špinačo in piščancem je tudi nekaj posebnega in zagotovo za poskusit. Pripravljen je hitro, dodatki pa so lahko poljubni. Midva sva si zraven pripravila še pečen krompirček. Recept je iz spletne strani Unbound Wellness.
čas priprave
15 minut
čas peke
10 minut
število porcij
4
- 400 g mletega piščančjega mesa
- 1/2 skodelice narezane mlade špinače
- nekaj vejic svežega peteršilja
- 2 žlici kokosove moke
- ščepec mletega česna
- ščepec mlete čebule
- sol, poper
- sok sveže iztisnjene limete
- malo olivnega olja
- 1 avokado
- paradinik
- listi solate
AVOKADOV NAMAZ
- 2 avokada
- sok sveže iztisnjene limete
- sol, poper
- malo olivnega olja
Najprej si pripravimo avokadov namaz – vse sestavine premešamo v blenderju, da nastane gladka krema. Damo na hladno, dokler ne pripravimo preostalo.
V posodo si pripravimo mleto meso, špinačo, peteršilj, začimbe, kokosovo moko, limetin sok in olje ter zamešamo v maso, ki ji dodamo še na majhne koščke narezan avokado in pripravimo polpete.
Popečemo na grilu ali ponvi – na vsaki strani po 5 minut.
Serviramo v bombetki z listom solate, sveže narezanim paradižnikom in avokadovim namazom.