Klasična pica
4. avgusta, 2019
/
Če bom kdaj govorila o zvestobi do recepta za pico, potem je ta zagotovo med njimi. Testo za klasično pico po receptu Jamie Oliverja. Testo res ne razočara. Pica s hrustljavo skorjico in okusno ter mehko sredico. To je point vsake pice, če se vpraša mene. In to pico sem pripravila čisto na klasični način – prsa (namesto šunke, ker jih imam raje), sir in gobe. Voila! Seveda je nadev odvisen od želja posameznika, point tega je predvsem v testu. Da iz pečice še bolj zadiši, lahko že v samo testo zamešamo nekaj origana ali mešanice za pico.
čas priprave
80 minut
čas peke/kuhe
20 minut
število porcij
2
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 0.5 kg bele moke
- zavitek suhega kvasa
- 3 ščepci soli
- 3 dcl mlačne vode
- čajna žlička rjavega sladkorja
- 2 žlici olivnega olja
- 2 dcl paradižnikove omake
- 10 dkg puranjih prs
- 20 dkg sira edamca
- 80 g šampinjonov
- 3 ščepci origana
- nekaj listov bazilike za dekoracijo
POSTOPEK
V robot si najprej pripravimo moko, ki ji dodamo sol, suhi kvas in sladkor.
V posodico damo mlačno vodo in primešamo olivno olje ter mešanico prelijemo k suhim sestavinam.
Mesimo do gladke zmesi.
Posodo s testom pokrijemo in pustimo vzhajati eno uro.
Vklopimo pečico na 210 stopinj.
Pripravimo si pekač, na katerega damo testo, ki smo ga prej razvaljali na pomokani površini.
Testo premažemo s paradižnikovo omako, nanjo položimo rezine puranjih prs, na kolobarje narezane šampinjone in naribamo sir.
Pečemo 15 minut, nato pa še 5 minut z vklopljeno funkcijo “žar”.
Ko je pica pečena, ji dodamo sveže liste bazilike.