Bučkini polpeti
18. avgusta, 2019
/
Sezona bučk je vsako leto v polnem razcvetu, zato verjetno vsi, ki imate bučke na vrtu pripravljate tole jed. Bučkini polpeti so v poletnih dneh še posebej popularni, saj so pripravljeni hitro in enostavno, zraven pa lahko postrežemo samo še solato. Jaz sem zraven pripravila samo narezan domač paradižnik. Ker pecilnega praška nisem imela, sem uporabila sodo bikarbono, ki se je prav tako izkazala za dober nadomestek.
čas priprave
15 minut
čas peke
10 minut
število porcij
4
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 1 velika bučka (cca 700 g)
- 40 g naribanega parmezana
- nekaj vejic svežega timijana
- sol, poper
- ščepec muškatnega oreščka
- 2 jajci
- 120 g moke
- 1 čajna žlička sode bikarbone
POSTOPEK
Olupimo bučko ter jo naribamo. Dobro odcedimo čez cedilo.
Naribani bučki dodamo parmezan, timijan, sol, poper, muškatni orešček in jajce.
Dobro premešamo in dodamo še moko ter sodo bikarbono.
Ponev dobro segrejemo in nanjo dodajamo maso za polpete – 2 zvrhani žlici.
Na vsaki strani pečemo približno 2 minuti.