Čokoladna torta brez peke
17. novembra, 2019
/
Enostavna tortica z dvema čokoladama, katerima bi seveda lahko družbo delala še bela, a je žal nisem imela na zalogi. Pa še hitro je pripravljena, kar mi je bilo najbolj všeč, saj za pripravo nisem imela veliko časa. Tortica je bila pripravljena za dvojno praznovanje, na 20 cm premera tortnega oboda in je delala družbo malinini tortici.
čas priprave
20 minut
čas peke/kuhe
/
število porcij
12
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 400 ml sladke smetane
- 200 g črne čokolade
- 200 g mlečne čokolade
- 1 skodelica Grancereale piškotov
- 25 g stopljenega masla
POSTOPEK
Obe čokoladi vsako v svoji posodici raztopimo v mikrovalovki.
Vsaki posebej dodamo 200 ml sladke smetane, premešamo in postavimo v hladilnik za 1 uro, da se strdi.
Zmeljemo piškote in dodamo stopljeno maslo, premešamo ter postavimo znotraj tortnega oboda, ki smo si ga pripravili na krožniku.
Ko se nam čokolade ohladijo, jih zmiksamo in najprej na piškote položimo temno čokolado, nato pa še mlečno.
Potrosimo s kakavom in okrasimo s čokoladnimi pralinami.
Vsaki posebej dodamo 200 ml sladke smetane, premešamo in postavimo v hladilnik za 1 uro, da se strdi.
Zmeljemo piškote in dodamo stopljeno maslo, premešamo ter postavimo znotraj tortnega oboda, ki smo si ga pripravili na krožniku.
Ko se nam čokolade ohladijo, jih zmiksamo in najprej na piškote položimo temno čokolado, nato pa še mlečno.
Potrosimo s kakavom in okrasimo s čokoladnimi pralinami.