Borovničevi mafini
Skoraj vedno se v hladilniku najdejo sveže borovnice – ker jih rada jeva z jogurtom in granolo. Tokrat pa sem jih kupila malo več in v strahu, da bodo prehitro fuč, dobila namig o mafinih. Priznam, mafinov, ki so tako preprosti za pripravo, res že dolgo nisem pekla. Tako so nastali odlični in v hipu pripravljeni borovničevi mafini, ki so izginili v trenutku. Recept sem našla na tujem blogu The Life She Has.
*1 skodelica = 240 ml
čas priprave
5 minut
čas peke
17 minut
število porcij
12
- 1 1/2 skodelice moke
- 3/4 skodelice rjavega sladkorja
- ščepec soli
- 2 čajni žlički pecilnega praška
- 1/3 sončničnega olja
- 1 jajce
- 1/2 skodelice mleka
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- 150 g svežih borovnic
Vklopimo pečico in jo segrejemo na 205 stopinj.
V večji posodi si najprej pripravimo suhe sestavine – moko, sladkor, pecilni prašek in sol.
V drugo posodo zamešamo mokre sestavine – olje, jajce, mleko, vanilijev ekstrakt.
Mokre sestavine primešamo k suhim in jih mešamo narahlo.
Nato z lopatko narahlo primešamo še borovnice.
Napolnimo pekač za mafine in pečemo približno 17 minut.