Polnjen sladki krompir s špinačo in feta sirom
O njam, kako je pa to dobro! Na A Saucy Kitchen sem našla noro dober recept za kosilo. In čeprav je krompir z zelenjavo, je zelo nasitno in zraven ne potrebuješ ničesar drugega. Polnjen sladki krompir s špinačo in feta sirom, kateremu je dodan še bel fižol bi sicer lahko bila priloga tudi kakšnemu žar mesu, ali pa v začetku jeseni zraven sklede sveže nabranega regrata.
čas priprave
5 minut
čas peke
45 minut
število porcij
3
- 4 manjši sladki krompirji
- česen
- 0.5 kg mlade špinače
- limonin sok
- 3 žlice suhih paradižnikov
- 1 pločevinka belega fižola
- 1 zavitek feta sira
Vklopimo pečico na 200 stopinj.
Operemo sladki krompir in ga prebodemo z vilico.
Sladki krompir damo na peki papir in ga v pečico porinemo za cca 45-60 minut (poskusimo z vilico, ali je dovolj mehak).
Medtem si pripravimo nadev – na olivnem olju popečemo drobno nasekljan česen. Dodamo oprano in odcejeno špinačo ter 1 žlico limoninega soka.
Podušimo za cca 3 minute, dodamo suhe paradižnike, fižol, feto in premešamo.
Ko so krompirji pečeni, jih počez prerežemo (ne do konca) in nadevamo s pripravljenim nadevom.