Rogljički brez jajc in mleka
Rogljički brez jajc in mleka, polnjeni s sirom in posuti s semeni, ki so mehki in super ideja za nedeljsko razvajanje. Pripravljeni so hitro, eno uro si je potrebno rezervirati še za vzhajanje testa. Polnimo jih lahko poljubno, lahko bi jih pustila tudi prazne. Recept sem našla na hrvaškem youtube kanalu Uradi Sama – ideje za kreativce in gospa iz videa jih je premazala z majonezo. Ker je mi ne uživamo v takšni meri, sem raje raztopila maslo.
čas priprave
70 minut
čas peke
20 minut
število porcij
8
- 250 ml tople vode
- 1 zavitek suhega kvasa
- 2 čajni žlički sladkorja
- 50 ml sončničnega olja
- 1 čajna žlička soli
- 550/6oo g moke
- nariban sir
- malo masla
- semena za posip
V posodo kuhinjskega robota damo vse sestavine, razen sira, masla in semen.
Zamesimo in vzamemo iz posode.
Pomokamo delovno površino.
Iz testa naredimo debeli svaljek in trgamo testo, iz katerega bomo pripravili rogljičke.
Pregnetemo v kroglico in nato razvaljamo.
Na zgornji del testa damo eno žlico naribanega sira in ga zrolamo proti notranjosti. Nato testo malenkost nategnemo in del, ki ni zrolan, ga z nožem zarežemo 4-5 krat. Nato rogljiček do konca zrolamo in zvijemo v polkrog.
Rogljičke postavljamo na pekač s peki papirjem in jih prekrijemo s krpo.
Pustimo vzhajati eno uro.
Vklopimo pečico na 220 stopinj.
Rogljičke premažemo z raztopljenim maslom in posujemo s semeni.
Pečemo približno 20 minut.