
Obara iz sladkega krompirja in leče
Odlična obara iz sladkega krompirja in leče, ki sem ji dodala še doma pripravljene pita kruhke. Pripravila sem jo več, ostalo pa sem razdelila v majhne posodice in jih zamrznila v skrinjo za Tima. Obara iz sladkega krompirja in leče je fina, taka kremna in tudi v poletju paše na kakšen deževen dan. Recept sem našla na Pinterestu.
čas priprave
15 minut
čas kuhe
45 minut
število porcij
6
- 1 majhna čebula
- 1/2 čajne žličke mletega koriandra
- 1/2 čajne žličke mlete kumine
- 1/2 čajne žličke mlete kurkume
- ščepec naribanega ingverja
- 3 stroki česna
- 0,5 kg sladkega krompirja
- 1/2 skodelice rjave leče
- 4 skodelice jušne osnove
- 400 ml kokosovega olja
- nekaj listov kodrastega ohrovta
Najprej si pripravimo sladki krompir, ki ga narežemo na majhne kocke.
V loncu segrejemo nekaj olivnega olja in podušimo čebulo. Dodamo še česen in dušimo približno 5 minut. Dodamo še začimbe – koriander, kumino in kurkumo, da zadiši. Dodamo tudi ingver, sol in poper.
Mešanici primešamo sladki krompir in oprano lečo ter dobro premešamo.
Zalijemo z jušno osnovo, pokrijemo lonec in pustimo, da zavre.
Ko obara iz sladkega krompirja in leče zavre, zmanjšamo temperaturo in pokrov samo malenkost odkrijemo in kuhamo približno 30 minut.
Primešamo kokosovo mleko ter na majhne koščke narezan ohrovt in premešamo. Pustimo kuhati še 5 minut.
Zraven lahko postrežemo kruhke in čili semena.

