
Masleni rogljički
Verjetno sem že govorila o tem, kako nisem velikokrat zadovoljna s svojimi kvašenimi zadevicami, ampak tile masleni rogljički so res noro dobri. Odlično so mi uspeli! Da ne govorim o tem, kako so enostavni za pripravo, hkrati pa tako mehki, da se v ustih kar raztopijo. Pri nas ne moremo počakati, da se popolnoma ohladijo. Recept sem našla na youtube.
čas priprave
20 minut (+90 minut vzhajanje)
čas peke
10 minut
število porcij
8
- 400 g bele moke
- 2 čajni žlički suhega kvasa
- 1 čajna žlička soli
- 1 žlica sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 1.5 dcl mlačnega mleka
- 0.5 dcl sončničnega olja
- 90 g čvrstega jogurta
- 100 g zamrznjenega masla
- 1 jajce
V kuhinjskega robota pripravimo moko, suhi kvas, sol, sladkor, vanilijev sladkor.
Dodamo še mokre sestavine – jogurt, mleko in olje ter zamesimo v gladko testo.
Pustimo ga vzhajati 45 minut.
Testo razvaljamo v velik krog (lik res ni pomemben) in nanj naribamo maslo, ki smo ga imeli v skrinji ter zrolamo kot palačinko.
Zrolano testo razvaljamo v velik ozek pravokotnik in izrezujemo trikotnike.
Iz njih naredimo rogljičke, jih postavimo na pekač s peki papirjem in premažemo z razžvrkljanim jajcem ter pustimo vzhajati še 45 minut.
Segrejemo pečico na 200 stopinj in rogljičke pečemo približno 10 minut.


