Mini čokoladna tortica s pravim kakavom
16. novembra, 2016
/
Te tortice sem pripravila dve leti nazaj za moj rojstni dan in jih odnesla sodelavcem. Daleč, a spomin na njih še zelo svež. Ker so bile tako mnjami! Ugotovila sem, da nimam najboljšega okusa torte zase. Všeč so mi sicer jagode, ampak decembra jih človek res ne dobi oz. niso tako sočne kot poletne. Všeč mi je sladoled in skupaj z jagodami bi bila popolna kombinacija. Ampak žal ne praznujem poleti. Zato sem brskala in brskala po internetu, kaj pripravit za sodelavce, da jih malo pogostim. In sem naletela na recept, ki sem ga na koncu seveda priredila, tako da so bile tako odlične ravno zaradi tega. Sem prepričana! Aja, pa še to.. Nekatere sestavine so merjene v lončkih (ameriška enota), ampak uporabite lahko tudi jogurtov lonček in delate z njim. Tudi tu sem uporabila sojino smetano za stepanje, ki je brez laktoze. Ker sem ji dodala še kakav, ki malo zagreni, sem za dekoracijo uporabila čokoladne kapljice in potrosla s sladkim kakavom.
čas priprave
60 minut
čas peke
20 minut
število porcij
8
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 115 g masla
- 5 tablic temne čokolade za kuhanje
- pol lončka kakava v prahu
- tričetrt lončka moke
- pol čajne žličke sode bikarbone
- tričetrt čajne žličke pecilnega praška
- ščepec soli
- 2 jajci
- pol lončka belega sladkorja
- četrt lončka rjavega sladkorja
- čajna žlička vanilijeve arome
- pol lončka mleka
POSTOPEK
Vklopimo pečico in jo nastavimo na 180 stopinj.
Maslo in čokolado raztopimo na vodni kopeli in premešamo. Pustimo, da se malo ohladi.
V posodi premešamo med seboj kakav v prahu, moko, sodo bikarbono, pecilni prašek in sol.
V drugi posodi premešamo vse mokre sestavine – jajci, oba sladkorja in aromo.
Mokrim sestavinam dodamo ohlajeno čokolado.
Dodamo še polovico mleka in polovico suhih sestavin in to naredimo še enkrat.
Maso razdelimo v mafinove oblekice ali silikonske modelčke.
Pečemo 20 minut.
Medtem, ko se kolački pečejo, pripravimo kremo – stepemo sojino smetano za stepanje in kakav v prahu.